Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μπουτάρης: Σε 2ο μήνες πεζόδρομοι στο κέντρο της πόλης!

eveth_01Παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης, για να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό και στο παρεμπόριο, ζήτησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Επίσης, το ΕΒΕΘ, δια του προέδρου του, Δ. Μπακατσέλου, έχει ζητήσει, ήδη, από την κυβέρνηση, μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Σε συνάντηση που είχαν, ΕΒΕΘ και δήμαρχος, ο κ. Μπακατσέλος μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού ΕΒΕΘ, δήμος Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ ΑΕ και Εμπορικός Σύλλογος, για να προσελκύσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη. 

«Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε άλλο βηματισμό για να λύσουμε προβλήματα που χρόνια μας ταλαιπωρούν, όπως το κυκλοφοριακό, το παρεμπόριο, την έλλειψη πρασίνου, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και θα μας έχετε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μπακατσέλος.

Ο κ. Μπακατσέλος υπογράμμισε πως το ΕΒΕΘ, με έγγραφο προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε την ένταξη της δημιουργίας του νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε αναπτυξιακά προγράμματα. Επίσης, ζήτησε την αξιοποίηση του χώρου που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ.

«Θεωρούμε», τόνισε ο κ. Μπακατσέλος, «ότι η ενέργεια αυτή θα δώσει μια σημαντική αναπτυξιακή πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αποτελώντας συγχρόνως μία έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης της Κυβέρνησης για υλοποίηση των εξαγγελιών της περί αποκέντρωσης και ισόρροπης κατανομής των πόρων στην ελληνική επικράτεια. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα γίνουμε μάρτυρες της επανάληψης του φαινομένου της υπερσυγκέντρωσης πόρων και επενδύσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που παρατηρήθηκε κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και όξυνε τις περιφερειακές ανισότητες».

Ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, πρότεινε να ξεκινήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης εκστρατεία ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, για το τι ισχύει περί επιγραφών καταστημάτων και επιχειρήσεων, με διαφημιστικά spot από τη Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Κάποια μέλη του ΕΒΕΘ έθεσαν και θέμα καθυστέρησης πληρωμής των προμηθευτών του δήμου (έχουν λαμβάνειν από το… 2006).

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος μίλησε για τα πρώτα βήματα που γίνονται από τη διοίκηση του δήμου για την ανάπτυξη του συστήματος της ανακύκλωσης αλλά και για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Ανακοίνωσε πως “τρέχουν” δυο master plan για τη Θεσσαλονίκη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόσθεσε πως, σε 20 μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να δώσει ζωή στην αγορά.

Όσο για τα τουριστικά θέματα, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι ο στόχος των 100.000 τουριστών από το Ισραήλ προς τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ανέφικτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: