Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα στο κύμα του οικονομικού τσουνάμι η ΔΕΘ Α.Ε.

Η ΔΕΘ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ…

deth_pyrgos_ote_1Σε τροχιά κερδοφορίας διατηρήθηκε η ΔΕΘ ΑΕ στη χρήση του 2010, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης, «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις εκκρεμότητες στις ροές από τη Helexpo», όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΘ.

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, κατά τη χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι στόχος για το νέο έτος είναι «η ΔΕΘ να αποκτήσει και νέες πηγές εσόδων μέσω νέων δραστηριοτήτων στην ελεύθερη αγορά, με κεντρική προσπάθεια την επένδυση στο Ελληνικό».

Αναφερόμενος δε στη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής συμβούλου για τα έργα ανάπτυξης των εκθεσιακών και συνεδριακών υποδομών της ΔΕΘ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, προοπτική για την εταιρεία και αποστολή της έναντι της πόλης, ενώ ανέφερε πως «στο επόμενο διάστημα η Έκθεση θα έχει ανάδοχο σύμβουλο, προσφέροντας μέσα από μια αδιάβλητη διαδικασία ένα εργαλείο διαβούλευσης για την Θεσσαλονίκη».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως η πόλη έχει βρει την ταυτότητά της, ποτέ όμως δεν υπήρξε συντονισμός των προσπαθειών, ενώ υπογράμμισε τον ενωτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νέα δημοτική αρχή στα θέματα προβολής της Θεσσαλονίκης.

Έκανε επίσης γνωστή την απόφαση της Περιφέρειας να δημιουργήσει φορέα προώθησης των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο επικεφαλής θα είναι εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τη ΔΕΘ βασικό κορμό ανάπτυξης στην πόλη, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα για ένα νέο εκθεσιακό κέντρο, ενώ άμεσα πρέπει να προχωρήσει η μετεγκατάσταση, ώστε να καταστεί και πάλι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανταγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: