Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ζορπίδης: Κύριοι, μας οδηγείτε σε αδιέξοδο

EETH ZORPIDIS SYNENTEYXI 010910 13«Ισχυρή γροθιά στο στομάχι όσων συνεχίζουν να επιμένουν σε μια αδιέξοδη οικονομική πολιτική», αποτελούν τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας που ανακοίνωση η ΕΛ.ΣΤΑΤ. σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη. Το Νοέμβριο οι άνεργοι είναι

κατά 160.624 περισσότεροι σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα τα μόνα μέτρα που ακούμε είναι περί αυτοφώρου για τη μη καταβολή ΦΠΑ, κατασχέσεις περιουσιών για οφειλές στον ΟΑΕΕ και μετατροπή σε πλημμέλημα του ’’αδικήματος’’ της μη καταβολής διοδίων που δεν ανταποκρίνονται στην αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα, κατάργηση φοροαπαλλαγών και επέκταση του μνημονίου για άλλο έναν χρόνο», τονίζει ο κ. Ζορπίδης.

«Η αύξηση της ανεργίας αποδεικνύει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν έχει αποτέλεσμα. Αν συνεχιστεί θα δούμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν και ακόμη περισσότερους άνεργους. Δεν είναι αργά για μια στροφή στην ανάπτυξη, μέσω της μείωσης της φορολογίας, μείωσης των εισφορών και στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής», καταλήγει η δήλωση του κ. Ζορπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: