Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Με… fast track θέλουν να χτυπήσουν το παρεμπόριο!

paremporio_paraliaki_01Με στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πλήττει την αγορά της Θεσσαλονίκης, διυπουργική ομάδα εργασίας των υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και …>>>

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διερευνά τις δυνατότητες επιτάχυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών άσκησης ελέγχου και κατάσχεσης εμπορευμάτων υπαίθριου εμπορίου.

Για τη συγκρότηση της επιτροπής, ενημερώνει τη Βουλή με έγγραφό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντόλιος, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων της, διενεργεί καθημερινά σχετικούς ελέγχους στο σύνολο των ορίων του δήμου, προβαίνοντας σε κατασχέσεις προϊόντων.

Όπως προκύπτει από το τηρούμενο αρχείο, κατά το έτος 2009 έγιναν 756 κατασχέσεις που αντιστοιχούν σε έξι τόνους προϊόντων και βεβαιώθηκαν 487 παραβάσεις υπαίθριου εμπορίου, πλανόδιου και στάσιμου, με συνολικό ύψος επιβληθέντων προστίμων 487.000 ευρώ. Κατά το 2010 επήλθε αύξηση, κατά περίπου 80%, στον αριθμό των κατασχέσεων που έφτασαν τις 1.350, ενώ βεβαιώθηκαν 350 παραβάσεις, με συνολικό ύψος επιβληθέντων προστίμων 350.000 ευρώ. Ο κ. Καράογλου έχει καταγγείλει ότι το παραεμπόριο ανθεί στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας καταστήματα και επιχειρηματίες σε οικονομική ασφυξία, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν σαν να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: