Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΕΘ στο κέντρο, ή στο αεροδρόμιο θέλει το ΕΒΕΘ

deth_pyrgos_ote_1«Δεν πρέπει για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια να μείνουν πίσω σε θέματα ανάπτυξης». Έτσι σχολίασε, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δ. Μπακατσέλος, τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της …>>>

Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επανέλαβε την πρότασή του –την οποία έχει προ μηνός  γνωστοποιήσει με επιστολή του και στον πρωθυπουργό- για κατασκευή του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου με διαδικασίες fast track.

Ο κ. Μπακατσέλος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της πόλης περνά και μέσα από το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο. Σημείωσε δε πως στην παρούσα φάση η μοναδική λύση που θα μπορούσε να προσελκύσει άμεσα ξένα κεφάλαια ώστε να κατασκευαστεί η νέα ΔΕΘ στο «άμεσο ορατό μέλλον» είναι εκείνη του υφιστάμενου οικοπέδου της Έκθεσης στο κέντρο της πόλης όπου μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ανοιχτό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα» και όχι εμπόδιο μεταξύ του ανατολικού τομέα της πόλης και του κέντρου. Μια νέα ΔΕΘ ανοιχτή στους κατοίκους της πόλης και με χώρους πρασίνου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Παράλληλα ο συγκριμένος χώρος θα συνδέσει τον Κεδρινo Λόφο με τη θάλασσα μέσω του Πανεπιστημίου και των χώρων πρασίνου. ενώ δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της ολοκλήρωσης της κατασκευής του μετρό και του υπόγειου πάρκινγκ που θα προβλέπεται στο χώρο της ΔΕΘ.

Η συγκεκριμένη λύση, είπε ο κ. Μπακατσέλος, θα τονώσει και την οικονομία της περιοχής δίνοντας ανάσα στον δοκιμαζόμενο από την κρίση εμπορικό κόσμο του κέντρου. Επίσης, συμβαδίζει και με τις προτάσεις του Ρυθμιστικού περί συμπαγών πόλεων και στήριξης των ιστορικών κέντρων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ «έδειξε» ως δεύτερη τη λύση των οικοπέδων που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του αεροδρομίου «Μακεδονία», για τα οποία έχουν ήδη γίνει σχετικές μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: