Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άνω κάτω στη ΔΕΘ

Την παραίτηση του προέδρου της Δ.Ε.Θ. Α.Ε, Γιάννη Κωνσταντίνου, και του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Κώστα Μαυράκη, ζήτησε και επίσημα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα, Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Η αδυναμία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ τους έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και εμφανώς πλέον αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα όλα τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι απολύτως προσηλωμένα στο έργο τους, αντί να αναλώνονται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα με επίκληση στοιχείων αδιαφανούς λειτουργίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως τονίζεται, για τους λόγους αυτούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ως έχουσα την ευθύνη της εποπτείας της ΔΕΘ Α.Ε, ζήτησε τις παραιτήσεις των προαναφερομένων στελεχών της εταιρείας.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου λόγω της σκληρής κόντρας μεταξύ του προέδρου της εταιρείας, Γιάννη Κωνσταντίνου με το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, Κώσταντίνο  Μαυράκη, ο οποίος πριν μία εβδομάδα υπέβαλλε την παραίτηση του. Μάλιστα, οι δύο άνδρες  συνομιλούν, πλέον, μέσω εμπιστευτικών επιστολών.

Ο κ.Μαυράκης είχε υποστηρίξει ότι είναι μεγάλη σπατάλη ο εν εξελιξει διαγωνισμός προυπολογισμού 1 εκατ. ευρω για τη χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, εάν τελικά επιλεγεί άλλος χώρος. Το διαγωνισμό είχε προωθήσει ο κ. Κωνσταντίνου. "Η στάση του προέδρου της ΔΕΘ προσβάλει τον πρωθυπουργό της χώρας και το Κυβερνών κόμμα", δήλωσε ο κ.Μαυράκης. Πρόσθεσε ότι "τα αρμόδια υπουργεία περιφεριακής ανάπτυξης και οικονομικών πρέπει να σκύψουν πάνω από τα σοβαρά προβλήματα της ΔΕΘ και να δώσουν άμεσα λύσεις για να μην απαξιωθεί η εταιρία".

Από την πλευρά του, το πρωί, ο κ. Κωνσταντίνου διευκρίνιζε ότι δεν είχε ιδέα πως ζητήθηκε η παραίτησή του. Κάτι που είχε δηλώσει στον τοπικό Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης. Το απόγευμα, πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο, που επιβαβαίωνε ότι ο αρμόδιος υπουργός είχε ζητήσει την παραίτηση Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του κ. Κωνσταντίνου είχε έρθει, για πρώτη φορά, στο φως της δημοσιότητας όταν έγινε γνωστή η συμμετοχή του στην παρουσίαση του περίφημου "μακεδονικού" λεξικού, όπου, όταν τον ρώτησαν για την παρουσία του εκεί, είχε δηλώσει "πολίτης της Ευρώπης". Τη δεύτερη φορά ήταν, μετά το διορισμό του, στη θέση του προέδρου της ΔΕΘ Α.Ε., όταν, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, είχε κατεβάσει, από τους ιστούς των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ τις σημαίες του δήμου Θεσσαλονίκης, που έφεραν την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τότε ο κ. Κωνσταντίνου είχε απαντήσει πως είχε προβεί σ' αυτήν την ενέργεια επειδή οι σημαίες είχαν φθαρεί.


από το www.difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: