Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αποφάσισαν απεργίες στη ΔΕΗ

deh ktirio sima_425xΕπικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ η εισήγηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Μοναδικός δρόμος, για να μην ισχύσει η απόφαση και να…>>>

κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι να κάνει πίσω η κυβέρνηση «από τη λαθεμένη απόφασή της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την απόφαση, «η έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" στη Βουλή». Οι απεργίες αναμένεται να ξεκινήσουν μία εβδομάδα πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση.

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει επίσης την πρόσκληση προς όλους τους μαζικούς φορείς (συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση, συλλόγους, κλπ.) να πάρουν θέση, αν συμφωνούν ή όχι με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση. Ανέφερε πως λίγο πριν από τις εκλογές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν «μπουκάρει» στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων, «έχοντας δίπλα τους τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον κ. Σαχινίδη». «Όλα αυτά», πρόσθεσε, «φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έταζαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν "όχι" σε όλα, αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση».

«Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου τους του εαυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού. Το ένα απειλεί να καταστήσει όμηρο την κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κ. Φωτόπουλο, με τις κινητοποιήσεις που μεθοδεύει. Και το άλλο παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


από το www.difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: