Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ντοκιμαντέρ για την κρίση στο ΑΠΘ

deptocracy_01Το Α.Π.Θ. προβάλει επίσημα και για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία- deptocracy» στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που  διοργανώνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και με την πρωτοβουλία της πρυτανείας του πανεπιστημίου σήμερα Πέμπτη 14/4 στις 19:00,στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

 

Το Α.Π.Θ. στόχο έχει την έγκυρη ενημέρωση της ακαδημαικής κοινότητας και κοινωνίας  προβάλοντας αυτό το ντοκιμανέρ.Το «Χρεοκρατία- deptocracy» παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το «Deptocracy» αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.»

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και την επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος, Λεωνίδας Βατικιώτης. Οι δημιουργοί του  ντοκιμαντέρ εργάστηκαν αφιλοκερδώς. Προκειμένου να αποφύγουν κάθε είδους εξαρτήσεις απευθύνθηκαν σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις και κυρίως σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα μεταδοθεί διαδικτυακά, μέσω live streaming, στη διεύθυνση: mms://video.auth.gr/auth_debtocracy_2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: