Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι

ktinotrofoi_diamartiria_01Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν κτηνοτρόφοι που ανήκουν στις τάξεις του ΚΚΕ. Και, μάλιστα, είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις από αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει …>>>

κατά τόπους συνελεύσεις και οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων θα είναι θεαματικές. Είναι αποφασισμένοι να πάνε, με τα αγροτικά τους οχήματα, σε κεντιρκά σημεία των αστικών κέντρων και να μοιράσουν γάλα και γιαούρτι σε περαστικούς.

"Μας κοροϊδεύουν με τα «καλάθια προϊόντων» για δήθεν βελτίωση της ποιότητας μας, όταν ξέρουμε ότι ο έλληνας καταναλωτής τα προτιμά, τα εμπιστεύεται ως ασφαλέστερα, γι αυτό  μαζικές είναι οι παρανομίες στις ελληνοποιήσεις εισαγομένων ίδιων προϊόντων, για τα οποία η κυβέρνηση κανένα μέτρο  δεν παίρνει.    Αντίθετα την ίδια ώρα με τα συνεχή  «χαράτσια» ανεβάζει το κόστος παραγωγής από την αύξηση του ΦΠΑ, την μεγάλη αύξηση στα καύσιμα, στο αγροτικό ρεύμα, τον υπερδιπλασιασμό των εισφορών μας σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο κρατικοσυνεταιριστικών εταιριών(ΔΩΔΩΝΗ-ΕΛΒΙΖ) που προγραμματίζει", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ).

Οι κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν:

  • Μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και  ενόψη του Πάσχα. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα: 1,30 €/κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 €/κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 €/κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 €/κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 €/ κιλό στο βοδινό κρέας.

  • Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής  με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό  των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.

  • Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την  ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: