Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για το νέο e-mail που μας… πτωχεύει

xrimatistirio_03Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με το περίφημο e-mail που κυκλοφορεί και... προειδοποιεί ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή το Μεγάλο Σάββατο, ή την Κυριακή του Πάσχα.

Το email εμφανίζεται να έχει συνταχθεί από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας.Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε αισθητές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, μετά το Πάσχα.

Οι διωκτικές αρχές διαβίβασαν το e-mail στην εισαγγελία και ο εισαγγελέας μετά τη μελέτη του ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι πίσω από τη σύνταξη του ηλεκτρονικού εγγράφου. Ήδη, οι κομπιούτερς στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) έχουν... πάρει φωτιά.

«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια της έρευνας.

Προηγουμένως, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ξεκαθαρίσει για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.


από το www.difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: