Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Νόμιμη η απεργία στα ΕΛΠΕ

Απέρριψε το δικαστήριο την προσφυγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ κατά της δεκαήμερης απεργίας που άρχισαν από την περασμένοι Κυριακή οι εργαζόμενοι στον όμιλο, κρίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι χαρακτηρισμού της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ομίλου επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες της. Διευκρινίζει ακόμη ότι η απεργία γίνεται για τη στελέχωση μονάδας του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης και όχι για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την απεργία, οπότε συνεχίζουμε» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των ΕΛΠΕ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης. Διαβεβαίωσε πάντως ότι το συνδικάτο θα μεριμνήσει ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα τροφοδοσίας ή φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά καυσίμων για 10 τουλάχιστον ημέρες.

Πηγές της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι τα προβλήματα δεν αναμένονται άμεσα, καθώς υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.

Ωστόσο, για πρόβλημα που ίσως προκύψει στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων κάνει λόγω με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.


από το www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: