Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Τα αιτήματα κατά της ανεργίας, της λιτότητας και της επισφαλούς απασχόλησης θα κυριαρχήσουν και φέτος στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να προετοιμάσει το κεντρικό συλλαλητήριο που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη.
Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι επιχειρείται με ένταση η διαμόρφωση ενός πολιτικού περιβάλλοντος «νομιμοποίησης» μιας βαθιάς και πρωτόγνωρης σε σκληρότητα «εισοδηματικής ή μισθολογικής πολιτικής».
Από το πάγωμα, τη λιτότητα και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, «με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο» η πολιτική αυτή μετεξελίσσεται με σενάρια ακόμη και σε ονομαστική περικοπή των μισθών, των δώρων κ.λπ.», επισημαίνει και τονίζει ότι με αυτές τις πολιτικές μεταβιβάζεται με φανερό και υπόγειο τρόπο όλο το κόστος των αδιέξοδων πολιτικών και της κρίσης στα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, λέει η ΑΔΕΔΥ, «ανοίγουν μια νέα περίοδο και κλίμακα αγώνων με πυκνότητα μορφών δράσης για την απόκρουση πολιτικών ανατροπής δικαιωμάτων ζωής, για τη διεκδίκηση μιας αναδιανεμητικής πολιτικής για το εισόδημα, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, την εργασία, τη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: