Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τι ειπώθηκε σε ημερίδα της FreeSunday

xrimatistirio_03Ειδήσεις για την οικονομία και την πολιτική βγήκαν στην εκδήλωση για την οικονομία  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη χθες Σάββατο με πρωτοβουλία της εφημερίδας “FreeSunday”.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε πως είναι μείζον ζήτημα η μεταρρυθμιστική εξάντληση της κυβέρνησης που οδηγεί και σε εξάντληση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Μετέφερε την μεγάλη ανησυχία του για την μεγάλη υστέρηση στον τομέα των εσόδων λόγω της αδυναμίας πάταξης της φοροδιαφυγής. Σημείωσε πως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης απο όλο το πολιτικό προσωπικό, απο όλα τα κόμματα  να δουν το πρόβλημα που αυτά  δημιούργησαν ενώ αναφερόμενος στο εσωτερικό των κομμάτων εξουσίας είπε πως έχουν αντιτιθέμενες δυνάμεις που συγκρούονται και αυτό τα παραλύει.

Ο βουλευτής και αν.τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου άσκησε κριτική στην τακτική της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής των κυβερνήσεων Καραμανλή. Πρότεινε διαχωρισμό εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, θεσμοθέτηση τετραετoύς θητείας για τις κυβερνήσεις κ.ά.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μουρμούρας τόνισε πως το Μνημόνιο απέτυχε καθώς δημιούργησε υπερβολική ύφεση, περισσότερη από όση χρειάζονταν, εξαιτίας της υπερβολικής δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρόσθεσε πως ειναι αδύνατον το 2012 να βγουμε στις αγορές για αυτό ετοιμάζεται νέο δάνειο ύψους 60 δισεκατομμυρίων Ευρώ αλλά και νέο Μνημόνιο το οποίο επι του παρόντος ονομάζεται Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας επισήμανε πως υπάρχουν νέες ξένες επενδύσεις ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ που λιμνάζουν καθώς δεν προχωράει η διαδικασία έγκρισης τους.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο εκδότης των εφημερίδων CityPress και Free Sunday Γιώργος Κύρτσος και την συντόνισε ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Παναγιώτης Κοκκόρης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γεράκης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης, η δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ο γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ Δημήτρης Πανοζάχος, ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Μιχάλης Τζόλλας, ο πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΑΠΘ Μωυσής Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Χαντζαρίδης κ.ά.


από το neapolitika.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: