Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Εντάσεις και συνθήματα στο Συνέδριο της ΕΔΟΘ

poreia_ekth_20110223_01[3]Με… εντάσεις άρχισε το 7ου Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ). Συμβασιούχοι εκλεγμένοι στο πρωτοβάθμιο σωματείο ΟΤΑ των περιφερειακών δήμων απαίτησαν να πάρουν μέρος.

 

Επίσης, κατά την έναρξη της διαδικασίας, μέλη των λεγόμενων «ταξικών συνδικάτων» φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και κατά συνδικαλιστών που ασκούν διοίκηση.

«Στην ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε» τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης.

Για την ανάγκη μιας «νέας ενότητας» , που θα «γεννήσει μέσα από τους αγώνες την νέα ελπίδα» αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Ζήτησε «να μπει φραγμός στις αντεργατικές πολιτικές» της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου και στις προθέσεις «εκποίησης μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων του δημοσίου».

Στο συνέδριο συμμετέχουν 518 αντιπρόσωποι, που εκπροσωπούν 26.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο πενηνταμελές συμβούλιο και τη νέα εντεκαμελή εκτελεστική επιτροπή της ΕΔΟΘ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογική διαδικασία.

Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκπρόσωποι των κομμάτων, κ.α. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, ενώ επιστολές απέστειλαν ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: