Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Συμφωνούν με τις κινήσεις Γιώργου οι βιομήχανοι

Θετικά χαρακτηρίζει τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, καθιστώντας, όμως, σαφές ότι αναμένει τις καίριες αποφάσεις για την οικονομία. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου 2009, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του τμήματος MBA (τάξη του 2009), του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης για να βελτιωθεί η κατάσταση θα πρέπει να είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε, ότι ο κάθε πολίτης έχει χρέος να συμβάλει στο μερίδιο που του αναλογεί, ώστε να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες.
Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε την κοινωνική διάσταση, που πρέπει να διακατέχει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κοινωνική ευθύνη, που, όπως είπε, πρέπει να επιδεικνύουν εκείνοι που την ασκούν. «Η οικονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα είναι πρωτίστως κρίση ηθικής, αφού στην προσπάθεια για γρήγορα και εύκολα κέρδη, χάθηκε η ηθική στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτησή τους», είπε, εφιστώντας την προσοχή των αποφοίτων και αυριανών επιχειρηματιών στο ότι «τα χρήματα δεν είναι ο σκοπός, αλλά η επιβράβευση για την επίτευξη του στόχου».
«Βρισκόμαστε σήμερα σε μία εποχή που η αβεβαιότητα θα γίνει περισσότερο βέβαιη και το απίθανο πιο πιθανό να συμβεί», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος διευκρινίζοντας, ότι πρόκειται για μία διαπίστωση διαχρονικού χαρακτήρα.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: