Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ημερίδα για την τυποποίηση

Στις 9-10 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης η 6η Διεθνής Συνδιάσκεψη “Standardization, Protypes and Quality: A Means of Balkan Countries’ Collaboration” η οποία διοργανώθηκε από την «Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση» (ΕΝΕΠΡΟΤ). Συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Προτυποποίησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το ΑΤΕΙΘ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η Συνδιάσκεψη τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Ανάπτυξης. Την έναρξη κήρυξε ο Αντινομάρχης κ. Γεώργιος Τσαμασλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο κ. Ιωάννης Βεργίνης, εκ μέρους του Γραφείου Προτύπων και Τυποποίησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο κ. Αναστάσιος Χαλκίδης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Μόνιμη Επιτροπή «Τυποποίησης, Πιστοποίησης και Διαχείρισης Ποιότητας» (ΜΕ-ΤΠΔΠ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Την έναρξη ακολούθησε η απονομή των βραβείων ΕΝΕΠΡΟΤ 2009 για τα οποία παραβρέθηκαν και παρέλαβαν οι εξής:
Ο κος Κων/νος Μολφέσης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΓΕΤΕ ΕΠΕ παρέλαβε το βραβείο «Διάκριση Πρότυπου Επιχειρηματία» οποίο απονέμεται σε εκείνους που η επαγγελματικής τους δραστηριότητα εμπίπτει στα πλαίσια ενός ελληνικού επιχειρηματικού προτύπου.
Ο κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού παρέλαβε το «Γέρας Κοινωνικού Προτύπου», το οποίο απονέμεται σε εκείνους που με τη συνεισφορά και δραστηριότητά τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού προτύπου.
Εκ μέρους του κ. Νικόλαου Μουσιόπουλου, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, παρέλαβε Τιμητική πλακέτα ο κ. Τσιάφης Ιωάννης, η οποία απονέμεται σε εκείνους που συνεισέφεραν άμεσα ή έμμεσα στην ανάπτυξη και διάδοση της τυποποίησης, των προτύπων και της ποιότητας και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της ΕΝΕΠΡΟΤ.
Ο κος Γεώργιος Βαρουφάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Χαλυβουργικής, Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΛΟΤ, παρέλαβε Ειδικό βραβείο για τη συνεισφορά του στο αντικείμενο της Τυποποίησης των Προτύπων και της Ποιότητας στην Ελλάδα
Για λογαριασμό της προσκεκλημένης κας Tomris Giritlioğlu, Σκηνοθέτιδας της ταινίας «Πληγές του Φθινοπώρου (η οποία τελευταία στιγμή δήλωσε αδυναμία να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) το δεύτερο Ειδικό βραβείο παρέλαβε η κα Nevnihal Erdogan, το οποίο της απονεμήθηκε για τη συνεισφορά της στην προαγωγή της κατανόησης και στον παραμερισμό του φανατισμού μεταξύ των Βαλκανικών λαών.
Στη Συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν 34 εισηγήσεις (όλες στην αγγλική γλώσσα) ενώ το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων κρατήθηκε ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών με σταθερή συμμετοχή σε όλες τις συνεδρίες.
Το πρωινό της δεύτερης ημέρας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Βαλκανικών Συνδιασκέψεων (Balkan Coordinating Committee-BCC) με συμμετοχή εκπροσώπων από Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διοργανώσεις των Βαλκανικών Συνδιασκέψεων και γενικότερα θέματα τυποποίησης, προτύπων και ποιότητας μεταξύ των Βαλκανικών χωρών.
Την Κυριακή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη Βεργίνα, όπου συμμετείχαν και ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους συμμετέχοντες της Συνδιάσκεψης διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων Αλβανοί, Ρουμάνοι, Τούρκοι και Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: