Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ζητούν λύση έστω την ύστατη ώρα οι εργαζόμενοι στη Siemens

Πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο, μέσω των οδών Αγγελάκη, Εγνατίας και Βενιζέλου, ως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, 13 Οκτωβρίου 2008, εργαζόμενοι της «Siemens». Βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα απεργίας με αίτημα την ανάκληση της απόφασης της μητρικής εταιρείας για κλείσιμο της μονάδας της Θεσσαλονίκης.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στη Siemes, Χαρ. Καλαϊτζίδης, οι απεργοί ζητούν από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πιέσουν τη μητρική εταιρεία να κρατήσει το εργοστάσιο σε λειτουργία, «ακόμη και αυτήν την τελευταία στιγμή». Θυμίζει ότι, ανάλογες ενέργειες, σε άλλες δύο μονάδες της «Siemens» στη Λειψία και στη Βραζιλία, είχαν θετικό αποτέλεσμα.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, παρουσία του προέδρου και μελών της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Ο κ. Τζίμας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στα αρμόδια υπουργεία.
Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρόν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: