Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ένταση στις εκλογές των κλωστοϋφαντουργών

Ένταση επικράτησε στις εκλογές του σωματείου κλωστοϋφαντουργίας, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου 2008. Μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν ζητήσει, πριν μέρες, την κατάσταση των εγγεγραμμένων μελών, ενόψει των εκλογών, έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου του ΕΚΘ, όπου διεξάγονται οι εκλογές και εμπόδιζαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, επειδή, όπως καταγγέλλουν, οι καταστάσεις δεν τους δόθηκαν, για να νοθευτεί το αποτέλεσμα.
Το Πανεργατικό Μέτωπο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα μεγάλα λόγια κρύβουν τα μεγάλα ψέματα.
Αυτή τη Γκαιμπελιστικη τακτική επέλεξαν για μια ακόμα φορά οι τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν τη γνωστή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ για να ελέγξουν με κάθε παράνομο τρόπο το σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού της Βόρειας Ελλάδας, με διευθυντή της ορχήστρας τους τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝασπισμού.
Αφού τα κάνανε πλακάκια με τους εργοδότες (π.χ. ΑΚΚΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΠΡΩΤΕΞ και πολλούς άλλους) για να απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι, πολλοί απ' αυτούς χωρίς αποζημίωση. Αφού πρωτοστάτησαν για να πάρει νέα θαλασσοδάνεια ο Λάζαρος για να απολύσει κι' άλλες εκατοντάδες εργατών που μένουν ακόμα απλήρωτοι. Αφού πρωταγωνίστησαν στην απεργοσπασία στις απεργίες της ταξικής κλαδικής Ομοσπονδίας ...
ΤΩΡΑ στήνουν ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ στις εκλογές του συνδικάτου κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού για να το κρατήσουν κάτω από την επιρροή των εργοδοτών του κλάδου.
Επικαλούμενοι δήθεν καταστροφή του μητρώου μελών (για πολλοστή φορά πριν από αρχαιρεσίες) έστησαν νέο μητρώο. Το νέο αυτό μητρώο δεν παραδίδουν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εκπροσώπους του ταξικού συνδυασμού. Επιχειρούν να επαναλάβουν τη πρακτική των προηγούμενων αρχαιρεσιών του σωματείου όπου ψήφισαν εκατοντάδες μέλη τοπικών οργανώσεων του ΣΥΝασπισμού και του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν καμιά σχέση με το κλάδο κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού.
Διέγραψαν εκατοντάδες μέλη χωρίς κάν να ενημερώσουν τα ονόματα τους και το λόγο διαγραφής τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κι' αυτό την ώρα που είναι στους πάντες γνωστό ότι το στέλεχος του ΣΥΝασπισμού στο συνδικάτο και στο ΕΚΘ, Δ.Χαραλαμπίδου, δεν εργάζεται στο κλάδο για πάνω από ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. (Τα ένσημα που παρουσιάζει δεν πείθουν κανένα ότι εργάζεται στο κλάδο).
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να φυλάξουν το κλάδο από την αρρώστια του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να αντιδράσουν στη νέα ΝΟΘΕΙΑ.
Να στηρίξουν - να ψηφίσουν τον συνδυασμό της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που στηρίζεται από το ΓΊ.Α.ΜΕ. και τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου, υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νομότυπα, αφού η κατάσταση των εργαζομένων παραδόθηκε, όπως έπρεπε, στη δικαστική αντιπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: