Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΑΔΕΔΥ: Ελάχιστες αυξήσεις και ασφαλιστικό βγάζουν στους δρόμους τους δημοσίους υπαλλήλους

Πρόσκληση προς τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 21 Οκτωβρίου, απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στελέχη της ΕΔΟΘ και της ΑΔΕΔΥ.
Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στις μικρές αυξήσεις, καθώς και σε θέματα φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων και στις νέες ελαστικές μορφές εργασίας, τονίζοντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό μισθωτών στη χώρα μας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, με το βασικό μισθό να φθάνει τα 1.350 ευρώ το μήνα και τη θέσπιση ενιαίας, μόνιμης, σχέσης εργασίας(κατάργηση τνω συμβάσεων έργου).
«Είναι φανερό ότι αυτή την περίοδο επιβάλλεται να υπάρξει απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο αγώνας γίνεται ενάντια σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αγωνιζόμαστε για πολιτικές που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζόμενων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.
Στα τοπικά προβλήματα αναφέρθηκε ο προέδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης και στα ζητήματα της σχολικής στέγης και της διπλοβάρδιας ο γραμματέας της ΕΔΟΘ Κώστας Βογιατζής. Την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω το σύστημα δημόσιας υγείας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: