Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Αυλαία στη Filoxenia και βραβείο στη Θεσσαλονίκη

Την αισιοδοξία του ότι, παρά το αντίξοο διεθνές οικονομικό κλίμα, ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε, απόψε την 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη.
Για την οικονομική κρίση, σημείωσε: «Άποψη μου είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας δύο δεδομένα: Πρώτον, η κρίση διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες που βίωσε, τα τελευταία χρόνια, ο διεθνής τουρισμός. Δεν αφορά στην ασφάλεια του πολίτη, και δεν αφορά στην υγεία του. Δεύτερον, οι διακοπές, αποτελούν για τον σύγχρονο άνθρωπο ανάγκη, δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Αυτό σημαίνει ότι η μεν διάθεση για διακοπές θα παραμείνει υψηλή -ενδεχομένως και να ενταθεί- η δε πρόθεση μπορεί να υποχωρήσει, αλλά αργά ή γρήγορα, θα επανέλθει ίσως και δριμύτερη».
Για τον κ. Σπηλιοτόπουλο «ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της χώρας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην «τοξικότητα» της όποιας ύφεσης. Γιατί όταν θα περάσει η καταιγίδα της διεθνούς κρίσης -που θα περάσει- η διάθεση επένδυσης στον τουρισμό θα επανέλθει ισχυρότερη και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα».
Ο υπουργός ανακοίνωσε το τελικό όνομα της Νέας Αγροτουριστικής Εταιρείας, που είναι «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟ.Τ.Η.Μ.Α. Α.Ε.». Μάλιστα, προωθείται προς άμεση ψήφιση στη Βουλή η διάταξη δημιουργίας της.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη κορυφαίος αστικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους όλων των Θεσσαλονικέων, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: