Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Κλειστά τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή


Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ήθελαν. Η νομαρχία ήθελε. Οι εργαζόμενοι -τουλάχιστον αυτοί των μεγάλων καταστημάτων- ήθελαν. Τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όμως, θα μείνουν, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008, κλειστά.
Οι ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων φορέων περισσότερο περιπλέκουν τα πράγματα, παρά ρίχνουν φως στο θέμα.
Ο εμπορικός σύλλογος, ανακοίνωσε τα εξής:
Μετά τη μη λήψη απόφασης της Διοίκησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, του Δήμου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008.Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι, η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008.

Από την πλευρά της, η νομαρχία Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τα εξής:
Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης της Νομαρχίας δεν κατέστη δυνατόν να αποφασιστεί το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 διότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Βούληση της Νομαρχίας ήταν να δοθεί κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα στους εμπόρους και στους καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν τα καταστήματά τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, προς εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια. Σημειωτέον ότι το μοναδικό σχετικό αίτημα που υπήρχε ήταν του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα ανάκαμψης όχι μόνο στους καταστηματάρχες και στα καταστήματα που επλήγησαν άμεσα από τα τελευταία γεγονότα, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι ζημιώθηκαν έμμεσα λόγω του κλίματος φοβίας που επικράτησε στην αγορά και κράτησε τον κόσμο μακριά από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αφενός η έλλειψη αρμοδιότητας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και αφετέρου η έλλειψη συναίνεσης από πλευράς των εμπλεκομένων, είχαν ως αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων.

Κι όπως λένε και στις μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου, βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Η φωτογραφία είναι του Γ. Φωτιάδη, από το ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: