Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Φθηνό το κρέας, ακριβότερα κατά 10% τα λαχανικά

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά του ιστορικού κέντρου, καθώς πολλοί καταναλωτές, μετά την αργία του διημέρου των Χριστουγέννων, επισκέφτηκαν το Καπάνι και την αγορά Μοδιάνο για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί το Καπάνι για να αγοράσουν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι. Ο πρόεδρος του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι "οι επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου στην πραγματικότητα κάνουν εκπτώσεις, για να ρευστοποιήσουν και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους".
Όσον αφορά τα προϊόντα, οι επιλογές πολλές, με το κόστος στο κρέας και στα πουλερικά να παραμένει στα περσινά επίπεδα: Στα 2,40 ευρώ το κιλό το κοτόπουλο, στα 4-6 ευρώ το κιλό η γαλοπούλα(εισαγωγής ή ντόπια).
Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα την ανατίμηση σε ορισμένα είδη οπωροκηπευτικών, φρούτων και λαχανικών. Έτσι, η ντομάτα πωλούνταν από 0,4 ως 0,6 ευρώ το κιλό, τα πορτοκάλια προς 0,6 ευρώ το κιλό, τα μήλα και τα αχλάδια προς 0,7 ευρώ το κιλό, το μαρούλι προς 0,75 ευρώ το κιλό και τα πράσα προς 0,85 ευρώ το κιλό.
Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι επηρέασε και την τιμή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, η οποία πωλείται με περσινή τιμή: 9 ευρώ το κιλό. Την ίδια τιμή έχουν τα μελομακάρονα, ενώ στα 9.80 το κιλό πωλούνται οι κουραμπιέδες.


H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από την επίσκεψη του ΥΜΑΘ Μ. Τζίμα στο Καπάνι και το Μοδιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: