Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δυο αποφάσεις και τρεις επιστολές για τις επιχειρήσεις


Μέτρα για τη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αποφάσισε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο(ΕΒΕΘ).
Ειδικότερα αποφάσισε:
  1. την απαλλαγή των επιχειρήσεων, που αποδεδειγμένα υπέστησαν υλικές καταστροφές, από την καταβολή της ετήσιας συνδρομής έτους 2009 στο ΕΒΕΘ, και
  2. την καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί καταβολής αποζημίωσης στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Οι θιγόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση ζημιών την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το ΕΒΕΘ (από το θυρωρείο του κτιρίου, στην οδό Τσιμισκή 29) και να την αποστείλουν συμπληρωμένη σε αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διοίκησης του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 110 και 370 111)

...οι τρεις επιστολές
Επίσης, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο,ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος ζητά την επανάληψη της «Γιορτής των Αγγέλων» την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου προκειμένου να προκαλέσει αυξημένη προσέλευση κοινού στο ιστορικό κέντρο της πόλης. «Το μέτρο αυτό ενδείκνυται ως μία συνοδευτική δράση για την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας η οποία έχει δοκιμαστεί από τις πρόσφατες καταστροφές», τονίζεται στην επιστολή προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο.
Το ΕΒΕΘ, όμως, ζητά και τη βοήθεια του ΟΑΣΘ προκειμένου να δοθεί «η πολυαναμενόμενη «ανάσα» στην εμπορική κίνηση του κέντρου της πόλης μας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων». Με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Χρήστο Στεφανίδη, τον παρακαλεί να εξετάσει «το ενδεχόμενο της δωρεάν μετακίνησης του επιβατικού κοινού από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών».
Τέλος, ζητείται και η συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννη Τσάρα, το ΕΒΕΘ τον παρακαλεί να εξετάσει το ενδεχόμενο της «δωρεάν παροχής θέσεων στάθμευσης, κατά τη διάρκεια των εορτών, προς εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού». Στις επιστολές προς τους κ.κ. Στεφανίδη και Τσάρα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι λόγω των ανεξέλεγκτων επεισοδίων που οδήγησαν σε πολλές περιπτώσεις σε ολοκληρωτικές καταστροφές των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, έχει επιδεινωθεί «η ήδη δυσμενής θέση των εμπόρων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τη μείωση των πωλήσεών τους, λόγω τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της ανάπτυξης των μεγάλων εμπορικών κέντρων».

Δωρεάν πάρκινγκ στη ΔΕΘ
Επιπλέον, το ΕΒΕΘ γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις αλλά και στους καταναλωτές ότι ήδη η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ ανακοίνωσε τη διάθεση δωρεάν στάθμευσης στους χώρους του πάρκινγκ της επί της οδού Αγγελάκη σε καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να συμβάλει κατά το δυνατό στην τόνωση της εμπορικής κίνησης.
Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν χρήση των δωρεάν υπηρεσιών του πάρκινγκ για 4 ώρες καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου με την προσκόμιση απόδειξης αγορών προϊόντων και υπηρεσιών άνω των 50 ευρώ από καταστήματα του κέντρου. Η διάθεση της εν λόγω υπηρεσίας ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου του 2009.
Τέλος, το ΕΒΕΘ γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις μέλη του ότι η ΔΕΘ ΑΕ αποφάσισε επίσης να διαθέσει δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου από τη συχνότητα 104,9 του ΡάδιοΔΕΘ, αναμεταδίδοντας διαφημιστικά μηνύματα των καταστημάτων του κέντρου 5 φορές την ημέρα για κάθε επιχείρηση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310291210 και 2310291143.

Δεν υπάρχουν σχόλια: