Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Κατά των αυξήσεων για τον ΟΑΕΕ το Επιμελητήριο

Κάθετα αντίθετο, στο ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών το 2009 και πολύ περισσότερο σε σχέδια για την καταβολή εισφορών για 14 μήνες, από 12 που ισχύει σήμερα, είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Το ΕΕΘ πληροφορήθηκε ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους συνδικαλιστικών φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε ότι εξετάζεται η επιβολή κλιμακωτών αυξήσεων με χαμηλότερο ποσοστό επιβάρυνσης στις κλίμακες στις οποίες ασφαλίζονται οι νέοι ελεύθεροι, για να μην επιβληθεί ενιαία αύξηση της τάξης του 8%. Εναλλακτικά συζητείται να μην επιβληθεί καθόλου ετήσια αύξηση, αλλά να αρχίσει να γίνεται καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για επιπλέον χρονικό διάστημα ώστε, σταδιακά, μέσα σε μια 4ετία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλλουν εισφορές σε 14μηνη βάση, αντί της 12μηνης.
«Θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις για αυξήσεις εισφορών σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο. Τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ, που δημιουργήθηκαν από την μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Πολιτείας απέναντι στον ασφαλιστικό μας φορέα δεν μπορούν να καλυφθούν από τους δοκιμαζόμενους επαγγελματίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: