Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αποζημιώνονται οι πρώτοι 14 καταστηματάρχες

Τις πρώτες βεβαιώσεις, για να εισπράξουν το βοήθημα των 10.000 ευρώ, πήραν, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008, 14 επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις των οποίων καταστράφηκαν από κουκουλοφόρους, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχει συσταθεί την επομένη των καταστροφών (9 Δεκεμβρίου) Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης με στόχο να συνδράμει στους επαγγελματίες – μέλη του που δέχτηκαν σημαντικές ζημιές από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, άρχισε τη διανομή των βεβαιώσεων. Οι επαγγελματίες καλούν -χωρίς χρέωση- στο τηλεφωνικό αριθμό 800 11 15 15 15 της αναπτυξιακής εταιρίας του ΕΕΘ «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» για να δηλώσουν τη ζημιά την οποία έχουν υποστεί.
Συνολικά έχουν δηλώσει καταστροφές 45 επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις των οποίων επισκέπτεται επιτροπή για να καταγράψει και να επιβεβαιώσει τις ζημιές.
«Κινηθήκαμε άμεσα και με ταχύτητα ώστε οι επαγγελματίες – μέλη μας να μπορέσουν να κάνουν χρήση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου 2008, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008, αποφάσισε τη στήριξη των επαγγελματιών και καταστηματαρχών. (λεπτομέρειες με κλικ εδώ)
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας, να αποφύγουν την ταλαιπωρία και προχωρήσαμε το ταχύτερο δυνατό στην έκδοση των βεβαιώσεων», προσέθεσε ο κ. Ζορπίδης. «Η επεξεργασία των δηλώσεων ζημιών που έχει γίνει από την αναπτυξιακής της εταιρίας θα μας βοηθήσει να εντάξουμε άμεσα τους επαγγελματίες – μέλη μας στα υπόλοιπα μέτρα», κατέληξε.
Τα πρόσθετα μέτρα αφορούν σε επιχορήγηση 10.000 έως 200.000 ευρώ για το 50% των ζημιών και επιδοτούμενο δάνειο 15ετούς διάρκειας για το άλλο μισό. Επίσης προβλέπεται κάλυψη των μισθών από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν λειτουργήσουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Η υλοποίηση των παραπάνω θα γίνει κατόπιν εισήγησης τριμελούς επιτροπής την οποία συγκροτούν εκπρόσωπος του οικείου επιμελητηρίου (ΕΕΘ ή ΕΒΕΘ), εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. Το ΕΕΘ έχει ζητήσει από τον ΕΣΘ και την Δ΄ ΔΟΥ να ορίσουν εκπροσώπους στην επιτροπή που θα αφορά τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.


Διάβασε:
Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο
Οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
Οι αντιδράσεις της Χρύσας Αράπογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: