Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικός έλεγχος στα πρατήρια καυσίμων

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία προβλέπεται η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών από τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων, καθώς και τη διασύνδεσή τους με >>>

τους φορολογικούς μηχανισμούς, προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η υπογραφή της ΚΥΑ ήλθε ακριβώς μία μέρα μετά τις αιχμές ανώτερου στελέχους του ΥΠΑΑΝ, σύμφωνα με το οποίο η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών «σκόνταφτε» στις αντιδράσεις υπηρεσιακών στελεχών των Γενικών Γραμματειών Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από την ομοβροντία των σχετικών δημοσιευμάτων και με την υπόδειξη των πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΑΑΝ, οι δύο προαναφερθείσες Γραμματείες καθώς και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έσπευσαν να κλείσουν το θέμα, διατυπώνοντας σε κοινή τους ανακοίνωση τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Παράλληλα, γνωστοποιώντας την υπογραφή της ΚΥΑ για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια, αφήνεται και ανοικτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της εγκατάστασης συστημάτων εισροών - εισροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, δηλαδή από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια. Την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου έχουν αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: