Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

“Εσωκομματικές αντιδικίες”, για τον Σταύρο Καλαφάτη η διαμάχη κυβέρνησης–ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

kalafatis_01“Δεν είναι δυνατόν ο καταναλωτής να πληρώνει κάθε φορά τις εσωκομματικές αντιδικίες των φατριών του ΠΑΣΟΚ”. Αυτό είναι το σχόλιο του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη. >>>

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καλαφάτης κάνει λόγο για “εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στις νέες ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ” με… φόντο “την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ” και αναρωτιέται:

“Με ποιόν τρόπο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις συντεχνίες που στήριζε μέχρι τώρα, οι οποίες όπως τόνισε, χθες στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μας απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι”;

Θυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προσφάτως καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία της ΔΕΗ και καλεί την κυβέρνηση “αφού την εξετάσει σοβαρά, να την ενστερνιστεί”.  

Ζητά από κυβέρνηση και συνδικαλιστές “να αρθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι δυνατόν ο καταναλωτής να πληρώνει κάθε φορά τις εσωκομματικές αντιδικίες των φατριών του ΠΑΣΟΚ”, υπογραμμίζει.

Ζητά, τέλος, από το νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, να εγγυηθεί την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της χώρας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός black out “που θα επιφέρει καίριο χτύπημα στα Ελληνικά νοικοκυριά, στην οικονομία και τον τουρισμό της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: