Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΒΒΕ: Καταστροφικά για τη βιομηχανία τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

xreh_02

«Καταστροφικά», «άδικα» και «επαχθή» χαρακτηρίζουν τα νέα οικονομικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της κυβέρνησης, οι διοικήσεις παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. >>>

 

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων υποστηρίζουν ότι, τα μέτρα αυτά, θα οδηγήσουν σε αφανισμό επιχειρήσεων και αύξηση ανεργίας και «ματώνουν» την οικονομία.

Με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις αποδεικνύονται καταστροφικές για την επιβίωση της βιομηχανίας. «Δεν αποτελούν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση αποφάσεις που επιδεινώνουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να οδηγήσουν επιχειρήσεις στο κλείσιμο, στην αύξηση της ανεργίας, και με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης», αναφέρει η διοίκηση του ΣΒΒΕ.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας οδηγούνται σε αφανισμό, εξαιτίας των νέων μέτρων. «Οι μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί που αποτελούν τα μόνιμα υποζύγια, τώρα καλούνται να καταβάλλουν και ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Όσο για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% που θα επιβληθεί από το Σεπτέμβριο, υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση τον κλάδο προκαλώντας αλυσιδωτές συνέπειες στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: