Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

eyath_pame_20110606_01Κατάληψη στην ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν, το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ. Επίσης, πριν λίγο, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, τη θέση του κατά της ιδιωτικοποίησης και της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ Α.Ε.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την υπ’ αρ. 662/23-5-11 απόφασή του με την οποία δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και της ΕΥΑΘ και ζητεί να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους.

Μάλιστα, στο ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει ότι: Tο νερό είναι κοινωνικό αγαθό  και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει επίσης να εκχωρηθεί ως φυσικός πλούτος, όπως και οι πηγές και όλα όσα συναποτελούν το δίκτυό του, ώστε  να φτάνει το νερό σε κάθε σπίτι, σε ιδιωτική εκμετάλλευση.

Όσον αφορά τα μέλη του ΠΑΜΕ, έκαναν κατάληψη από τις 7το πρωί έως το μεσημέρι,  στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία, ενάντια στην αποκρατικοποίηση της εταιρίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία, την ημέρα της συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: