Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Άρχισαν τα–γερμανικά- όργανα

Der_Spiegel_economy_20110618_01

Θρηνούν το ευρώ οι Γερμανοί. Με πρωτοσέλιδο θέμα, η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση «Der Spiegel»… κηδεύει το ευρώ, σε φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία! >>>

 

Ο τίτλος του τεύχους είναι «Ξαφνικά και αναμενόμενα» κι ο υπότιτλος «Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα». Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το ευρώ με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το Spiegel –προφανώς- τονίζει τις γερμανικές επιθυμίες, καθώς υποστηρίζει ότι «η ΟΝΕ εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης». Προσθέτει ότι «το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν. Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο».

Οι Γερμανοί φαίνεται πως προσπαθούν, πλέον, να περάσουν την ιδέα της εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος, αφού το Spiegel εκτιμά ότι «η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει»!

Όσο για τους “Αγανακτισμένους”, ουσιαστικά παίρνει το μέρος τους καθώς, προειδοποιεί ότι «οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: