Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΝΔ: Ανίκανη η κυβέρνηση να σώσει τους εργολήπτες του δημοσίου

oikodomi_01Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η διοικούσα επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, για τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργοληπτικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

 

Κατηγορεί την κυβέρνηση για  ανικανότητα και αδιαφορία κι όπως υποστηρίζει οδηγεί τις εργοληπτικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις σε εξαθλίωση, πτώχευση, υπαγωγή στο «άρθρο 99» και μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

«Με την τακτική αυτή συμπαρασύρονται και άλλες ομάδες ασχολουμένων με την κατασκευή, οδηγώντας στην ουσία την ίδια τη χώρα μας σε πιο βαθιά ύφεση και τους Έλληνες στην κατάθλιψη, στερώντας τους την ελπίδα για έξοδο από το τούνελ, για ανάκαμψη και για ανάπτυξη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη διοικούσα της ΝΔ «δεν είναι δυνατόν από τη μία να παρέχει το κράτος εγγυήσεις στις τράπεζες και από την άλλη αυτές να το θεωρούν αφερέγγυο, μη προεξοφλώντας ανεξόφλητους λογαριασμούς από έργα του Δημοσίου, απαιτώντας και πρόσθετες «τοκογλυφικές» εξασφαλίσεις. Δεν είναι δυνατό να έχουν προπληρώσει οι εργοληπτικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις στο ελληνικό κράτος το 40% από αυτά που τους χρωστάει (προκαταβολή φόρου, κρατήσεις, ΦΠΑ, ΙΚΑ, έκτακτη εισφορά, κλπ) και να μη προχωράει άμεσα στο συμψηφισμό των παραπάνω με τις ανεξόφλητες απαιτήσεις τους από εκτελεσμένες εργασίες του στενού και ευρύτερου Δημοσίου, παρά να θεωρεί την μη απόδοση του ΦΠΑ (ανείσπραχτου βέβαια) «αδίκημα υπεξαίρεσης» με πολύ σοβαρές συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: