Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δίνουν από 226 ευρώ σε 9.500 ανέργους

7F2XR2STILIΟύτε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης γλίτωσε από το γιούχα των εργαζομένων και απολυμένων της Φίλκεραμ Τζόνσον. Κατά δεκάδες εισέβαλαν στην αίθουσα όπου ο κ. Ψωμιάδης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λούκα Κατσέλη, ανέλυαν >>>

πρόγραμμα 30.000.000 ευρώ για 9.500 ανέργους (αντιστοιχούν 226 ευρώ το μήνα, για έναν χρόνο, στον καθένα τους). 

Οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο και πραγματοποιούν κατάληψη, ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό και, κρατώντας πανό, εισήλθαν στο χώρο της συνάντησης της υπουργού με τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Εκεί φώναξαν συνθήματα, όπως «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία» και απαίτησαν να τους ακούσει η υπουργός. Τελικά, τριμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων με την παρέμβαση του Π. Ψωμιάδη συνομίλησε με την κ. Κατσέλη και την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Με ευχολόγια δεν μειώνεται η ανεργία. Χρειάζεται ανάπτυξη. Λιγότεροι φόροι, μείωση της γραφειοκρατίας, προσέλκυση επενδύσεων», τόνισε ο περιφερειάρχης. Επεσήμανε ότι το 17% των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μένουν κλειστά και πρόσθεσε: «Από εσάς, κ. Κατσέλη, μία πολιτικό που ξεχωρίζω και εκτιμώ ιδιαίτερα, έχουμε υψηλές προσδοκίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: