Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρόταση Ψωμιάδη: Να μειωθεί ο ΦΠΑ

psomiadis_antiperifereiarxes_20100901_02«Η αύξηση του ΦΠΑ είναι εκτός λογικής –και απλής και δημοσιονομικής. Ακούστε επιτέλους τους ανθρώπους της αγοράς και μην οδηγείτε την αγορά στο γκρεμό». Την άποψη αυτή εξέφρασε, >>>

σχετικά με όσα προβλέπει το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο για την καταβολή του ΦΠΑ και τη διαμόρφωση νέου αυστηρότερου πλαισίου ποινικών διώξεων κατά των αδικημάτων της μη απόδοσης των παρακρατούμενων φόρων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, “δεν μπορεί το κράτος να ζητά από τους πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του, όταν το ίδιο δεν δείχνει τέτοια συνέπεια στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Δεν νομιμοποιείται πλέον στη συνείδηση της κοινωνίας”.

Ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται κατά των ελεγκτικών μηχανισμών ή κατά όσων φοροδιαφεύγουν, υποστηρίζει όμως, ότι όπως το κράτος εισπράττει έντοκο τον ΦΠΑ όταν καθυστερεί η πληρωμή του από τον επιχειρηματία, έτσι πρέπει να γίνεται, όταν καθυστερεί το κράτος την επιστροφή του. “Χιλιάδες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κάθε μήνα οικονομικά προβλήματα, λόγω αυτής της αφερεγγυότητας. Κλείνουν ή είναι έτοιμες να κλείσουν”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και πρότεινε:

“Παραμένει αυτονόητο για όλους πλην του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να μειωθεί εδώ και τώρα ο ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα. Οι αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση αυξάνουν το κόστος, μειώνουν την κατανάλωση, μειώνουν και τα έσοδα για το κράτος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: