Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δήμοι δημοπρατούν έργα χωρίς αποφάσεις!

ergates_erga_01Αυθαιρεσίες και παρατυπίες στην ανάθεση δημοσίων έργων από πολλούς Δήμους της χώρας κατήγγειλαν οι ομιλητές στην 13η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Προεδρείων Συνδέσμων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) με θέμα…

"Δημόσια έργα στην περιφέρεια - Ώρα μηδέν", που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Στη Συνδιάσκεψη, στην οποία μετείχαν Προεδρεία από τους 49 Συνδέσμους Εργοληπτών Δημοσίων έργων της χώρας που είναι μέλη της ΠΕΣΕΔΕ, η οποία εκπροσωπεί μέσω αυτών 6.500 μικρές και μεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, εκφράστηκε η αγωνία για το σήμερα και το αύριο του κλάδου.

Πολλές επιχειρήσεις είναι "στο κόκκινο", τόνισαν οι ομιλητές, λόγω των οφειλών του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που φθάνουν συνολικά στα €2,5 δισ. ευρώ.

Τόνισαν ότι οι εκπτώσεις στα λίγα έργα που δημοπρατούνται έφτασαν στα ύψη. Αντέδρασαν στη δημοπράτηση έργων με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, γιατί αποκλείει τη συμμετοχή τους στις δημοπρασίες, ενώ ζήτησαν συμψηφισμό του ΦΠΑ που καταβάλλουν με τις οφειλές του Δημοσίου προς αυτούς.

Κατήγγειλαν ότι στην περιφέρεια δημοπρατούνται από Δήμους έργα ως προμήθειες, κάτι που αντιβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία και ότι υπάρχει όργιο αυθαιρεσιών ιδιαίτερα στους Δήμους. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι για ορισμένα έργα δεν υπάρχουν καν αποφάσεις, ενώ κάποιοι εργολάβοι πληρώθηκαν προεκλογικά για έργα που έκαναν χωρίς αυτά να έχουν εντολή δημοπράτησης.

Από το www.psema.gr - Πηγή:ΠΕΣΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: