Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ

Σε κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην εταιρία. Δεν αποκλείεται η κατάληψη να γίνει

και εντός της εβδομάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δεδηλωμένη πρόθεση της ATEBank να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού 82,07%, που κατέχει στη βορειοελλαδική βιομηχανία.

Στις Σέρρες, ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε ήδη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, τευτλοπαραγωγών και εκπροσώπων φορέων, έξω από το υποκατάστημα της ATEBank. Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν και ψήφισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη μονάδα της Ορεστιάδας.

Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη μονάδα του Πλατέος, οι οποίοι είχαν χθες συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Λάμπρο Χαραλάμπους. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Πλατέος θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι (13.30) με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενώ την Παρασκευή (στις 10 το πρωί) θα έχουν αντίστοιχη συνάντηση με τη δήμαρχο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: