Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το αεροσκάφος F35 ετοιμάζει μετά το F16 η Lockheed Martins

Το υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, F-35, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εξομοιωτή, στην 1η διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού «Defensys» η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου. Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε ο
αντιπρόεδρος αναπτυξιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής Αφρικής της εταιρείας συστημάτων ασφάλειας και άμυνας «Lockheed Martins», Ντένης Πλέσσας ο εξομοιωτής (cockpit demonstrator) θα προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης, των ιπταμένων και των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας, για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου αεροσκάφους.
Το F35 παράγεται σε 3 διαφορετικές εκδόσεις (για τις ανάγκες της αεροπορίας, των ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού) και όπως είπε ο κ. Πλέσσας η έκδοση της αεροπορίας, σε τιμές 2010, κατά μέσο όρο είναι της τάξης των 60 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής αναφέρθηκε αναλυτικά και στις προτάσεις της εταιρίας για εκσυγχρονισμό των 130 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην κυβέρνηση, με στόχο την αναβάθμισή τους. Όπως είπε η αναβάθμισή τους αποτελεί την πιο οικονομική και εφικτή επιλογή με το χαμηλότερο κόστος χρήσης και υποστήριξης, ενώ για τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού επισήμανε ότι η πρόταση της «Lockheed Martin» βασίζεται στο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3, για 30 ακόμα χρόνια παγκοσμίως.
Όσο για την αξία των F16, Η εταιρία ανακοίνωσε ότι "μετράει" 71 καταρρίψεις, αλλά καμία απώλεια ζωής! Τα δε κέρδη του ελληνικού στρατού από τη συνεργασία ανέρχονται στα τρία δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, η «Lockheed Martin» απασχολεί 136.000 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 70.000 περίπου αποτελούν επιστημονικό προσωπικό, μηχανικούς και ειδικούς στην πληροφορική. Λειτουργεί σε περισσότερες από 1000 εγκαταστάσεις, σε 500 πόλεις σε 75 χώρες ανά τον κόσμο. Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2009 ανήλθαν σε 45,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ η παρουσία της «Lockheed Martin» στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1943.

Δεν υπάρχουν σχόλια: