Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς τρένα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή


Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν πλέον οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους σήμερα για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, αύριο, Τρίτη. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, σήμερα, Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, γι’ αυτό και τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο
δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.
Νωρίτερα το πρωί, σιδηροδρομικοί- μέλη του συνδικάτου Βορείου Ελλάδος, συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, στην οδό Μοναστηρίου, για να δηλώσουν ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους για προστασία του σιδηρόδρομου». Ο πρόεδρος των σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Βλάχος, προειδοποίησε ότι «με το σχέδιο της κυβέρνησης ο Οργανισμός ή θα κλείσει ή θα χρεωθεί περισσότερο», ενώ υποστήριξε ότι «στο εξής θα λειτουργεί μόνο μια σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη». Το μέλος της ΔΣ του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών, Γιάννης Πουτώλας, χαρακτήρισε «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» τα όσα λέγονται για την κατάσταση του Οργανισμού, την κατηγόρησε για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και τόνισε ότι το σχέδιο εξυγίανσης σημαίνει για το επιβατικό κοινό «μείωση της ασφάλειας των δρομολογίων και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων».
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έως τη γενική γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: