Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Λιμάνι στο Μαυροβούνιο θέλουν οι Σκοπιανοί

Το λιμάνι στο Μπαρ του Μαυροβουνίου καθίσταται ανταγωνιστικό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου οι επιχειρηματίες των Σκοπίων, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του εβδομαδιαίου, οικονομικού περιεχομένου, περιοδικού των Σκοπίων, «Kapital».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 10 Οκτωβρίου του 2008, τίθεται σε λειτουργία η νέα εμπορική σιδηροδρομική σύνδεση Σκοπίων - Μπαρ(μία φορά την εβδομάδα). Το περιοδικό χαρακτηρίζει "εξαιρετικά σημαντική εναλλακτική λύση" για τις εταιρείες των Σκοπίων τη λειτουργία της γραμμής που θα συνδέει Σκόπια με Μπαρ, καθώς, "εξαιτίας των συχνών φετινών απεργιών των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες υπέστησαν σοβαρές ζημίες". Σύμφωνα με το περιοδικό, τα Σκόπια εισάγουν ετησίως(μέσω ΟΛΘ) 396.000 τόνους διάφορων εμπορευμάτων, ενώ εξάγει 78.000 τόνους.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Άντριγια Ραντοσίνοβιτς, εκπροσώπου του λιμένα του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, σύμνφωνα με τις οποίες, «οι τιμές των υπηρεσιών θα είναι κατά 200 με 300 ευρώ χαμηλότερες από αυτές του λιμένα της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: