Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Παγωμένοι στην αγορά αυτοκινήτου

Στα χαρτιά παρέμεινε η απόσυρση των παλαιών ΙΧ, μετά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους εμπόρους αυτοκινήτων. Οι έμποροι εμφανίζονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Έχουν κάνει μεγάλες παραγγελίες, καθώς περίμεναν... αυξημένη ζήτηση και τώρα, που η αγορά έχει παγώσει, δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Η συγκεκριμένη εξαγγελία είχε σαν στόχο την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτων η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρισκόταν σε πτώση, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Αγανακτισμένος εμφανίζεται ο Α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, Κώστας Κυράτσος, ο οποίος μίλησε στον ΤΘ. Ο κ. Κυράτσος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του από αυτή την εξέλιξη.
“Δυστυχώς τα κόμματα παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη 6.000 εμπόρων αυτοκινήτων, οι οποίο βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι τεράστια”, τονίζει.
Ο κ. Κυράτσος επίσης προσθέτει: “Αρκετοί έμποροι αυτοκινήτων, έχουν κάνει νέες παραγγελιές στηριζόμενοι στον νέο νόμο που θα ψηφίζονταν, ενώ άλλοι είχαν είδη κάποια αυτοκίνητα προς πώληση. Με το πάγωμα όμως της απόσυρσης όλοι αυτοί έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά”. “Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για όλους μας, ενώ συγχρόνως έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις τράπεζες, οι οποίες πιέζουν από τη μεριά τους, μιας και το αυτοκίνητο έχει μπεί στη μαύρη λίστα τους”.
Οι εισαγωγείς- έμποροι αυτοκινήτων δε θέλουν ούτε να σκέφτονται αλλαγή των πλάνων. Όταν ο κ. Κυράτσος ρωτήθηκε αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις και από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο πρόγραμμα, σημείωσε: “Όπως έχουν πει στο ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγούν θα επανεξετάσουν το θέμα. Αν το απορρίψουν τότε θα υποστούμε μεγάλη καταστροφή και η οικονομική ζημιά μας θα είναι ανυπολόγιστη”.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: