Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο δήμαρχος θέλει τα 170 στρέμματα της ΔΕΘ

Στην κυριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε ο Β. Παπαγεωργόπουλος να περάσουν τα 170 στρέμματα στα οποία βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και τα οποία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στην τοποθεσία όπου βρίσκεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελεί προσωπικό του όνειρο από το 1998 και πως η έκταση θα πρέπει να περάσει στην κυριότητα του δήμου ώστε αυτός να κινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του πάρκου μετά τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως μετά την «πολύ σημαντική εξαγγελία από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη δημιουργία ενός τεράστιου μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού χώρου-συνεδριακού κέντρου για την πόλη μας, πρέπει όλοι οι φορείς, και ιδιαίτερα εμείς ως δήμος Θεσσαλονίκης να κινηθούμε συντονισμένα. Όπως ξέρετε το όνειρό μας από την προεκλογική περίοδο του 1998 ήταν ακριβώς η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε πως «από τα 185 στρέμματα που έχει σήμερα η έκθεση και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, όπως έχουμε εξηγήσει και άλλες φορές, τα 15 στρέμματα ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης και τα 170 στο Ελληνικό δημόσιο. Η θέση λοιπόν του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ότι παράλληλα με την δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων πρέπει να δοθούν τα 170 στρέμματα συν τα 15 που έχουμε εμείς στην κυριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Για να διασφαλιστεί πλήρως το οικόπεδο στο οποίο αναπτύσσει τις δραστηριότητες της η ΔΕΘ, υπάρχει ήδη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λεει ότι ο χώρος θα χαρακτηριστεί αμέσως ως χώρος πρασίνου. Εμείς δεσμευόμαστε την επόμενη ημέρα που θα μας δοθεί, να κινήσουμε την διαδικασία για διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό έτσι, ώστε σε συντομότατο χρονικό διάστημα να έχουμε ένα εκπληκτικό μητροπολιτικό πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα είναι ένα πλέγμα πρασίνου και ελαφρών εγκαταστάσεων ένας χώρος τεράστιος αναψυχής μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ώστε να κατεβάσουμε το δάσος του Σέιχ Σου και τον κέδρινο λόφο μέχρι τη Θάλασσα».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, κατέληξε λέγοντας πως «η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και συντονισμένα στις σχετικές διεργασίες, ώστε το 2012, τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, να ολοκληρωθούν οι νέες εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη Σίνδο, καθώς και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: