Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Οι εργαζόμενοι για τη ΔΕΘ


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΘ, με την οποία εκφράζουν επιφυλάξεις για το θέμα της μετεγκατάστασης. Συγκεκριμμένα, την ώρα που όλοι οι Θεσσαλονικείς είδαν θετικά την απομάκρυνση του εκθεσιακού φορέα από το κέντρο της πόλης και την ανέγερση του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, εκείνοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, έπρεπε να ανακοινώσει -από το βήμα της γενικής έκθεσης- "συγκεκριμένο σχέδιο για ένα νέο εκθεσιακό κέντρο και όχι να μείνει μόνο στη χωροθέτηση στη Σίνδο, χωρίς κοστολόγηση ή δέσμευση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό".
Ακόμη, τα μέλη του Συνδέσμου Εργαζομένων στη ΔΕΘ Α.Ε. "Νικ. Γερμανός", υποστηρίζουν ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει την πολιτική απόφαση για τη διεκδίκηση μιας παγκόσμιας έκθεσης EXPO από τη Θεσσαλονίκη, ενώ προσθέτουν ότι πρέπει να ανατεθεί στη ΔΕΘ η διαβούλευση με τους φορείς της πόλης για τη μελέτη και κατασκευή του νέου μητροπολιτικού πάρκου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διερωτώνται ακόμη, μήπως η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το εκθεσιακό κέντρο, έχει ως μόνο στόχο την αφαίρεση της ιδιοκτησίας της περιοχής από τη ΔΕΘ ΑΕ. Προειδοποιούν δε, ότι όσοι ονειρεύονται ένα πάρκο τύπου «Ελληνικού», αφαιρώντας την ιδιοκτησία από τη ΔΕΘ, «θα αντιμετωπίσουν την ανυποχώρητη αντίδραση των εργαζομένων».
Μια δεκαετία συζητούσαμε για την ανάγκη μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Τον περασμένο χρόνο, επιτέλους, ο Κ. Καραμανλής, εξήγγειλε τη μετεγκατάσταση. Μέσα σε έναν χρόνο, μια επιτροπή -στην οποία συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι φορείς της πόλης- πρότεινε τη μετεγκατάσταση σε δύο μέρη. Έναν μήνα μετά τις προτάσεις της επιτροπής, ο πρωθυπουργός κατέληξε στη λύση της Σίνδου. Χρειάστηκαν μόλις 48 ώρες, για να αρχίσουν οι αντιδράσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: