Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων στη νομαρχία


Με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τα βάζει η Επιτροπή Συμβασιούχων Εργαζομένων στη ΝΑΘ. Καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ και τα μέλη της στο δ.σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων ΝΑΘ, Σταυρούλα Τσαρδακά, Γεώργιο Χατζόπουλο, Ρούλα Αργυροπούλου και Σοφία Βασιλειάδου, για "απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική, αντισυναδελφική θέση που διατύπωσε με ανακοίνωσή της την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 ως απάντηση στο αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων έργου της ΝΑΘ".

Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, "η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΝΑΘ έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις επίσημες θέσεις της ΠΑΣΚΕ όπως κατατέθηκαν στο 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο 2006, με τις οποίες ζητείται «Μονιμοποίηση των συμβασιούχων σύμφωνα με την Πρόταση Νόμου της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού»".
Ποιο είναι το σημείο της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚΕ που προκάλεσε προβλήματα στις σχέσεις των μόνιμων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ με τους συμβασιούχους; Το εξής: «Οι παραπάνω σχέσεις εργασίας θίγουν τα συμφέροντα του μόνιμου προσωπικού, βάζοντας σε κίνδυνο την μονιμότητα, τα ταμεία και τις αποδοχές του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΝΑΘ. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους στη νομαρχία ζητά την «άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της ΝΑΘ μέσω ΑΣΕΠ και το συνταγματικό δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης σ’ αυτές, κάθε άνεργου πολίτη».
Οι συμβασιούχοι πιστεύουν ότι, με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η "συλλογικότητα και αποφεύγεται οποιαδήποτε στήριξη στο δίκαιο αίτημά μας".
Προσθέτουν, ακόμη, ότι "είναι αδιανόητο και αντιβαίνει στις αρχές του εργατικού συνδικαλισμού μία συνδικαλιστική παράταξη να υπερασπίζεται επιλεκτικά τα εργασιακά δικαιώματα, χρωματίζοντας κομματικά την εργασία, απαιτώντας ουσιαστικά την απόλυση εργαζομένων των 500 και 600 ευρώ, μεταξύ των οποίων εγκύων μητέρων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνων και πολύτεκνων επειδή τόλμησαν να εργαστούν επί Νέας Δημοκρατίας!
Η έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας από πλευράς των αποκαλούμενων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ΝΑΘ απέναντι σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συντηρήθηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί μνημείο αδίστακτης μικροκομματικής μισαλλοδοξίας που στιγματίζει από δω και στο εξής όσους πραγματικά συνυπέγραψαν την κατάπτυστη ανακοίνωση", υποστηρίζουν.
Προχωρούν, μάλιστα, σε βαριές εκφράσεις, όπως:
"Η ΠΑΣΚΕ ΝΑΘ παριστάνει ότι τώρα ξαφνικά ανακάλυψε τις «ελαστικές σχέσεις εργασίας» ως «αποτέλεσμα κυρίως πελατειακών σχέσεων, και μικροπολιτικών επιλογών», την ώρα που είναι γνωστό σε όλους ότι η εργασιακή ομηρία θεσμοθετήθηκε από το κόμμα το οποίο εκπροσωπούν".
Οι συμβασιούχοι έργου της ΝΑΘ, θεωρούν ότι η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΝΑΘ "εκφράζει μόνο όσους την υπογράφουν" και δηλώνουν ότι δεν έχουν "καμία αντιπαλότητα με τους μονίμους υπαλλήλους με τους οποίους επί χρόνια είμαστε συνάδελφοι και γνωρίζουν όλοι καλά τα ωράρια και την εργασία που παρέχουμε". Δηλώνουν, επίσης ότι σκοπός τους δεν είναι να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά να δικαιωθούν εργασιακά "με τη μονιμοποίηση που δικαιούμαστε με βάση το πραγματικό καθεστώς στο οποίο εργαζόμαστε εδώ και χρόνια".

φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση των συμβασιούχων στη ΝΑΘ με παρόντα το νομάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια: